18. joulukuuta 2016

Pullaa vai kukkia?



Joulun ajan yksi kauneimmista asioista on antaminen.

Haasteena saattaa olla,
ettei tulisi annettua kenellekään vain antamisen "pakosta"
tai mitään turhaketta. 

Aikuiselle kukka, kynttilä
ja palvelus on hyviä lahjoja.
 Joskus tavaran sijaan
voi antaa herkkuja.
Se on minun tapani!


 Mummollani on kanssani
sama kakkumaku.
Rakastamme joulun kirsikkakakkua. Mummo saa siis tänä vuonnakin pikkuisen kakun. 







Kirsikkakakku
250g voita
3 munaa
250g (3dl) sokeria
100g tölkki coctailkirsikoita liemineen
1 tl leivinjauhetta
250g (4,5dl) perunajauhoja
(alkuperäisessä ohjeessa vehnäjauhoja)

Sulata ja jäähdytä voi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon voi,
kirsikat liemineen,
jauhot jossa leivinjauhe seassa.

180C n.50min. 
Kakun maut paranee säilytyksessä.
Säilytän itse kakkua jääkaapissa. 

Tällä kertaa tein kakun päälle kuorrutteen.
Paljastan, että kuorrute kätkee 
kaikki kakun ulkonäkövirheet.

Kuorrute
50g voita
4 dl tomusokeria
2 rkl maitoa

Sulata voi.
Lisää tomusokeri ja maito.
Sekoita tasaiseksi.
Paksuutta voi muutella sopivaksi
 maidon ja tomusokerin määrällä. 


Nam nam!

Mitä muille sitten?
Pullaa. Joulupullaa kranssina!





Tässä on alkuperäisen ohjeen mukainen täyte.
Suklaata ja mantelia ei voi vastustaa!





Täytteenä on piparkakkurahka ja appelsiinimarmeladi. 
Uskomattoman hyvä yhdistelmä!





Täytteenä vaniljakreemi,
tumma suklaa rouhittuna ja kanelia.


  Stollenkranssi
2,5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 9dl vehnäjauhoja
(tai spelttijauhoja)
150g voita

Täyte
30g voita
1 rkl sokeria
1 rkl sitruunanmehua
100g tummaa suklaata
1 (120g) tanko mantelimassaa 

Täytteen ohje
Sulata voita hiukan.
Sekoita joukkoon sokeri
ja sitruunanmehu.
Rouhi suklaa.
Raasta kylmä mantelimassa.

Pullalevyn päälle laitetaan voiseos,
suklaat ja mantelimassaraaste.
Rullataan rullaksi.
Asetellaan leivinpaperille ympyräksi
ja leikataan saksilla/veitsellä
1cm:n välein viiltoja melkein pohjaan saakka. Palaset asetellaan vuorotellen
 kranssin keskelle ja ulkopuolelle. 

200C n. 15min.





 Viimeisessä täytteenä vaniljakreemiä
ja coctailkirsikoita. 

 Pakastin kranssit ja kakun,
jonka jälkeen pakkasin ne
ja laitoin takaisin pakkaseen.
Näin ei ole kiire toimittamisen kanssa. Jouluun voi edetä kaikessa rauhassa.
Välillä voi maistaa palan kakkua ja fiilistellä <3


Nautinnollista
jouluun valmistautumista sinulle!



Alkuperäinen kakun ohje: Sarje - Suuri suomalainen keittokirja
Alkuperäinen pullan ohje: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/stollenkranssi
Muut pullien täytteet: Unelmien Käsityökammari


 
<3 <3 <3









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti